Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, dupa intrevederea cu membrii delegatiei comune FMI, CE si BM, ca s-a reluat cresterea economica si toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului in curs au fost atinse.
Declaratiile presedintelui:
  • Fac un apel la seriozitate din partea partidelor politice si mai ales cele care alcatuiesc majoritatea guvernamentala. Nu este de tolerat niciun fel de populism. Situatia in UE este fragila, ca urmare este fragila si in Romania. Orice populisme pot dezechilibra macroeconomia si ne-am bate joc de sacrificiile pe care le-au facut romanii in 2010 si 2011. Fragilitatea situatiei generale ne obliga la prudenta. Este un apel la ratiune. Sunt convins ca oricate eforturi de discreditare s-ar face romanii vor intelege ca am facut nu ce ne-a placut, ci ce a trebuit. Astept de la politicieni seriozitate, responsabilitate, scrie MEDIAFAX.
  • Romania si-a imbunatatit credibilitatea in urma aplicarii programelor din 2009, 2010 si 2011. Romania este intr-o situatie mult mai buna decat multe state membre ale Uniunii Europene si ale zonei euro.
  • Un alt obiectiv este continuarea luptei impotriva evaziunii fiscale si imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene. Am observat campania declansata de diversi interesati, dar nu va ceda nimeni. Pana nu se pun cheltuielile din sanatate sub control nu ne putem gandi serios la marirea bugetului sanatatii.
  • Prioritare in actiunea guvernamentala raman revederea sistemului de taxe, societatile de stat din punct de vedere al pierderilor pe care le inregistreaza si al arieratelor.
  • Deficitul pe primele sase luni ale anului se incadreaza in cifrele convenite. Ne-am inteles ca deficitul pe care ni-l asumam pentru 2012 sa fie 2,5-2,7% pe cash.
  • Toate obiectivele pentru a doua revizuire a acordului in curs au fost atinse, mai putin arieratele la intreprinderile de stat.
  • Deficitul de cont curent se mentine sub 5%, ceea ce inseamna ca Romania incepe sa devina competitiva
  • S-a reluat cresterea economica, usoara, dar s-a reluat, Romania este intr-un proces de crestere, iar evaluarea pentru 2011 se mentine - 1,5%, urmand ca in 2012 sa fie 3,7%
  • Programul derulat de Guvern a contribuit la consolidarea cresterii economice. S-au creat conditiile pentru o crestere economica mica anul acesta si mai puternica anul viitor.
  • Romania si-a mentinut stabilitatea fiscala si financiara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.