Victor Ponta, sustine ca proiectul lui Traian Basescu din 2005 incoace a constat in intimidarea si amenintarea adversarilor politici pentru a-i converti ulterior la "dreapta religie basista".

Ponta scrie pe blogul sau, intr-o postare intitulata "Aresteaza-ma sa te iubesc", ca multi dintre oamenii politici apropiati presedintelui Traian Basescu au fost, cu ani in urma, adversari politici ai acestuia, informeaza MEDIAFAX.

Liderul PSD rememoreaza de la intalnirea din 2004 dintre Adrian Nastase, premier atunci, si Traian Basescu, primar al Capitalei, o propunere de fuziune intre PSD si PD, pe atunci inca membru al Internationalei Socialiste si sustinerea comuna a lui Basescu la Primarie.

Ponta spune ca intalnirea a fost mijlocita de Gabriel Oprea, prefect al Capitalei pe atunci. Dupa intalnirea de la Palatul Victoria, Oprea l-a condus pe Basescu la masina si cand s-a intors la colegii din PSD le-a spus ca Basescu i-a suierat printre dinti: "O sa vedeti voi ca o sa va arestez pe toti", sustine Victor Ponta.

Liderul PSD sustine ca, din 2005, Basescu "a inceput sa puna in practica amenintarile" din 2004. El se refera la Gabriel Oprea, "haituit mai mult de un an cu tot felul de povesti", apoi mentioneaza "mascarada judiciara in care Dinu Patriciu era fugarit pe langa zidurile Tribunalului si prezentat de Basescu si ai lui ca marele criminal al tarii" si "sceneta judiciara" marca "Basewood" in care rolul principal l-a jucat Gigi Becali.

Presedintele PSD se refera si la arestarea lui Dan Diaconescu, din 2010, precum si la cea a lui Sorin Ovidiu Vantu si concluzioneaza ca, dupa aceste episoade, toti cei mentionati si-au "reevaluat" pozitia fata de Traian Basescu.

"Credeti ca, daca Adrian Nastase, in cei sase ani de golgota judiciara, i-ar fi dat un semn lui Basescu ca e gata sa cada la pace, acesta ar fi avut vreo problema sa iasa la TVR sau la B1 sa vorbeasca despre ce adevarat social-democrat si ce prim-ministru corect si eficient a fost?! Nici vorba, il lauda Base mai ceva ca noi in anii de glorie. Insa, pentru ca a refuzat sa joace in filmul acesta, AN este abonat de doua ori pe saptamana la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Trebuie dat un semnal clar pentru ca Patriciu, Diaconescu, Becali, Vantu, Vadim si toti ceilalti sa nu se razgandeasca!", afirma Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

El mai sustine ca atacurile la adresa sa din partea ANAF fac parte din acelasi "film favorit" al lui Traian Basescu.

"Mascarada cu Blejnar, un personaj atat de dubios si haotic incat orice politician ar trebui sa fuga de el ca dracu de tamaie, si DNA nu poate decat sa ma arate ca victima a unui presedinte care nu are cu ce altceva sa ma controleze!", considera Ponta, aratand ca, indiferent de "dorinta umana, chiar legitima" a celor din PSD si PNL sa "razbune practicile" lui Traian Basescu, USL "trebuie sa schimbe paradigma", "oricat de frustrant va fi", si sa aplice legea nu pe criteriul politic, ci pe cel al legii implacabile.

"Crin mi-a spus odata opinia lui despre presiunile pe care Basescu le facea la Congresul PDL - "sa ne luam cola si popcorn si sa ne uitam la televizor, e o noua productie marca Basescu, din care vor pierde doar ei!". A avut dreptate. Acum ma pregatesc pentru anul 2012 - anul cel mai spectaculos pentru ca, probabil, e ultimul din superproductia "Aresteaza-ma sa te iubesc" a vestitei case "Basewood". Iar cand se termina ultimul episod, cred ca trebuie sa ne mai apucam si de munca!", mai scrie Victor Ponta.

Citeste si:
Ponta: Pe Ceaușescu l-am împușcat că nu făcea datorii, pe cei de...
Victor Ponta: Pe Ceaușescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.