Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, afirma ca prioritatea sa este salvarea patrimoniului de la Rosia Montana.

Kelemen Hunor afirma ca prioritatea sa ca ministru este salvarea unor valori importante din patrimoniul de la Rosia Montana, patrimoniu care ar fi iremediabil pierdut in cativa ani fara o investitie rapida, astfel ca trebuie intervenit acum, noteaza MEDIAFAX.

El sustine, insa, ca, daca Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) nu isi va respecta promisiunea de a investi 70 de milioane de dolari pentru salvarea patrimoniului de la Rosia Montana, are puterea sa opreasca acest proiect.

Totodata, ministrul Culturii spune ca, daca se va constata ca exista orice risc pentru sanatate, oricat de mic, acest proiect nu va incepe.

Kelemen a precizat, de asemenea, ca decizia de a da sau nu "unda verde" proiectului minier al RMGC la Rosia Montana nu apartine UDMR, ci este decizia Guvernului si a intregii coalitii de guvernare, bazata pe opiniile expertilor, si nu pe argumente politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.