Sorin Oprescu (Bucuresti), Sorin Apostu (Cluj-Napoca) si Radu Mazare (Constanta) se afla pe primele trei locuri in topul celor mai mediatizati primari in mediul online, in decursul lunii iunie.

Analiza Mediafax Monitorizare a luat in calcul primarii resedintelor de judet (cu exceptia primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon) si pe cel al Capitalei si a fost realizata in perioada 1 - 30 iunie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter si pagini publice de Facebook - in total, circa 54.500 de surse online in limba romana.

  • Ierarhia vizibilitatii este condusa de Sorin Oprescu, care inregistreaza peste 31% dintre mentiunile din online despre cei 41 de primari (2905 de mentiuni din totalul de 9286).
  • Sorin Apostu si Radu Mazare isi aloca, la randul lor, cate 7,4%, respectiv 6,8% din mediatizare, ei fiind urmati de primarii din Sibiu si Iasi - Klaus Iohannis si Gheorghe Nichita - cu 5,2%, respectiv 5%.

Top 10 ii mai include pe Ion Lungu (Suceava) - 4,1%, Gheorghe Ciuhandu (Timisoara) - 3,7%, Gheorghe Falca (Arad) - 3%, Tudor Pendiuc (Pitesti) si Gheorghe Stefan (Piatra-Neamt) - 2,5% fiecare.

Impreuna, cei zece edili din fruntea clasamentului cumuleaza 71% din totalul mentiunilor, in timp ce restul se distribuie intre ceilalti 31 de primari.

  • In timp ce Sorin Oprescu are cel mai mare numar de mentiuni pe toate cele patru categorii de surse online monitorizate, locul secund este ocupat de Sorin Apostu in cazul site-urilor, Gheorghe Ciuhandu in cazul blogurilor, Klaus Iohannis pe Facebook si Radu Mazare pe Twitter.

Pentru primarii din top 10, site-urile au generat cea mai mare parte a vizibilitatii, avand o pondere de 86% in mediatizare. Ierarhia categoriilor de surse online din acest punct de vedere este completata de Twitter - 6%, bloguri - 5% si Facebook - 3%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.