Varujan Pambuccian a declaratca in coalitie nu a avut loc o discutie privind infiintarea ministerului pentru fonduri europene.

"Trebuie schimbat ceva si in modul in care se evalueaza proiectele pentru fonduri europene. Foarte multe proiecte au avut probleme pentru ca nu au fost realist scrise. Daca s-ar rezolva cu un singur om, ar fi in regula, dar este un lant de oameni, cei care aplica, care decid etc.", a mai spus Pambuccian care a precizat ca nu stie care ar fi solutia la aceste probleme.

In legatura cu persoana care ar conduce acest minister, Pambuccian a spus ca aceasta chestiune este "de tabloid" si ca nu are importanta deoarece problemele nu s-ar rezolva "cu o singura persoana", informeaza MEDIAFAX.

In opinia lui Pambuccian, "cineva ar trebui sa-i faca sa inteleaga" pe cei implicati in proiectele privind absorbtia fondurilor europene ca "proiectele trebuie scrise realist". El a adaugat ca "trebuie modificat ceva in privinta evaluatorilor", aratand ca, astfel, lucrurile s-ar schimba.

Intrebat daca va avea loc o discutie in coalitie pe aceasta tema, Pambuccian a raspuns ca el a spus toate aceste probleme de fiecare data.

Seful statului a declarat, luni seara, la TVR 1, ca ministerul pentru fondurile europene va fi infiintat imediat dupa reunirea Parlamentului in sesiunea de toamna, el mentionand ca stie cine va fi detinatorul acestui portofoliu, fiind "convenit cu premierul" si trebuind sa fie un om credibil la Bruxelles.

Intrebat cine ar putea ocupa postul de ministru, Basescu a raspuns ca "in primul rand trebuie sa fie un om credibil la Bruxelles".

"Nu fac un secret din a va spune ca stiu cine va fi, e convenit cu premierul. Si va fi la momentul la care Parlamentul este aici", a mai spus el.

Surse politice au declarat agentiei MEDIAFAX, in 7 iulie, ca infiintarea unui minister de Afaceri Europene, condus de liderul UNPR Marian Sarbu sau de consilierul prezidential Leonard Orban, fost comisar european, si care sa gestioneze inclusiv proiectele finantate din fonduri UE, a fost discutata de presedintele Basescu cu premierul Boc, in intalnirea din aceeasi zi, la Palatul Victoria.

Citeste si:
Minoritatile propun republica parlamentara si Parlament bicameral
Minoritatile nationale propun...

Viitorul minister al Afacerilor Europene va coordona Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din subordinea premierului si, probabil, Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi, nu si autoritatile de management, urmand sa fie condus de o persoana cu rang de ministru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.