Victor Ponta a intrat in vizorul DNA, fiind verificat de Fisc pentru suspiciuni legate de "tranzactii financiare suspecte" la cabinetul de avocatura al colegului sau de partid, Dan Sova.

ANAF il trimtie pe Victor Ponta la DNA, relateaza REALITATEA TV.

Potrivit sursei citate, solicitarea ANAF catre procurori ar avea legatura cu scandalul Rovinari-Turceni, complexe care ar fi incheiat contracte de consultanta de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatura a lui Dan Sova, la interventia lui Victor Ponta.

Mai precis, liderul PSD a fost investigat de Fisc pentru primirea sub forma de sponsorizare, a 180.000 de lei din banii incasati de "Sova si Asociatii" de la Turceni si Rovinari.

Pe 22 iunie, Ponta a fost somat sa puna la dispozitia inspectorilor fiscali, documentele care justifica sponsorizarea pe care nu a trecut-o in declaratiile de avere recente, asa cum prevede legea.

Controlul Fiscului legat de modul in care Societatea Civila de Avocati "Sova&Asociatii" ar fi obtinut ilegal peste 1,1 milioane de euro de la complexurile energetice Rovinari si Turceni, din zona de influenta a lui Victor Ponta, deputat de Gorj, nu se opreste doar la avocati si la fostii directori ai societatilor de stat.

Presedintele PSD, Victor Ponta este suspectat ca ar fi primit, la randul sau, sub forma de sponsorizare, 180.000 de lei (42.000 de euro) din banii incasati de casa de avocatura de la cele doua societati de stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.