Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la TVR 1, ca nu a obtinut nota 10 la bacalaureat, ci "7,40-7,50, undeva pe acolo".

El a afirmat totodata ca raportul Comisiei prezidentiale pe educatie a prevazut esecul inregistrat la bacalaureatul din acest an si ca "reforma Marga a fost un mare esec si rezultate s-au vazut dupa vreo 10 ani".

"Daca cititi raportul Comisiei prezidentiale pentru educatie, veti constata ca asta era evaluarea de acum 3 ani. S-a tergiversat mult introducerea noii legi a educatiei. Reforma Marga a fost un mare esec si rezultate s-au vazut dupa vreo 10 ani – desfiintarea liceelor profesionale, scoaterea tehnicienilor din sistemul de invatamant... a fost o mare eroare. Mi-aduc aminte ca m-am batut atunci ca se desfiintau si liceele care tineau de Ministerul Transporturilor – liceele de cai ferate, de aviatie, liceele auto... de plangeam eu ca nu se mai fac tinichigii si mecanici auto... A fost o mare eroare si acum vedem rezultatele. Trebuie aplicata noua lege cu toata fermitatea si trebuie sa gasim formule sa dam o sansa acestor copii", a declarat Traian Basescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mai spus ca spera ca la examentul din toamna rata de promovabilitate sa fie mare, precizand ca "si copii trebuie sa inteleaga ca nu se mai poate lua bacalaureatul copiind".

"Trebuie sa mergi si putin la scoala, trebuie sa avem si dascali pregatiti... Ca am avut doua socuri in aceasta vara, bacalaureatul si pe urma examenul de definitivat pentru dascali, care ne-a aratat ca doar 30% sau aceasta a fost procentul, 30% se califica sa fie profesori. Pana la toamna, Ministerul Educatiei va trebui sa ia masuri sa concentreze copiii acolo unde exista si profesori. Stiu povestea. Dati-ne bani mai multi si vom fi profesori mai buni. Spun si eu, deocamdata cadrele didactice, pe ora de lucru, sunt printre cei mai bine platiti din Romania. Si eu as vrea sa lucrez 16 ore si sa mai fac si meditatii pe urma (...) Cu tot respectul pentru cei care au avut promovabilitate buna, eu nu generalizez. Imi aduc aminte dascalii mei din liceu. Toti imi genereaza respect, dar unii din ei imi genereaza oarecare teama si acum, daca m-as intalni cu ei, datorita exigentei pe care o aveau", a mai spus seful statului.

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

Intrebat daca mai stie media obtinuta la bacalaureat, Basescu a spus ca nu-si aduce aminte, precizand ca nu a fost "stralucita".

"Nu-mi aduc aminte, dar sa stiti ca nu a fost stralucita. Nu am fost un absolvent de 10. Cred ca a fost pe la 7,40-7.50, undeva pe acolo", a conchis Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.