Vicepresedintele PE Tokes Laszlo a afirmat ca "prin reorganizarea teritoriala surprinzatoare", presedintele Traian Basescu si partidul majoritar ii ataca pe maghiari, impreuna cu UDMR", care le este "aliat".

Vicepresedintele Parlamentului European a afirmat, la Baile Tusnad, ca "Patria Mama, Ungaria, este ciopartita" de la Trianon incoace.

"Prin reorganizarea teritoriala surprinzatoare, Traian Basescu, oaspetele de anul trecut, si partidul majoritar, sub pretextul unor cerinte europene, ii ataca pe maghiari, impreuna cu UDMR, care ii este aliat. Bravo tie, Regiune Secuiasca, ca in Slovacia deja au infaptuit regionalizarea antimaghiara, am asistat fara sa cracnim si acum asteptam ca si aici sa se intample asta", a declarat Tokes Laszlo, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca maghiarii nu mai sunt dispusi sa faca compromisuri in ceea ce priveste obtinerea drepturilor maghiarilor din Transilvania, inclusiv autonomia pentru Partium si Tinutul Secuiesc.

Zeci de politicieni din Romania si din Ungaria au fost invitati sa participe la cea de-a XXII-a editie a Universitatii de Vara "Tusvanyos", care se desfasoara la Baile Tusnad pana duminica, deschiderea oficiala avand loc miercuri.

Spre deosebire de anii precedenti, presedintele Traian Basescu nu a participat la editia din acest an a "Tusvanyos".

Adio reorganizare teritoriala! UE nu ne da voie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.