Premierul Emil Boc a declarat ca drumul finantat din fonduri europene din zona satului Rachitele nu are nicio legatura cu locuinta parintilor sai.

El a aratat ca s-a informat in ultimele ore despre acest proiect.

"Drumul finantat din fonduri europene nu are nicio legatura cu casa parintilor mei, a fratelui meu sau a nu stiu carei pensiuni, pentru ca nu incepe si nu se termina acolo. Niciun metru de asfalt pe bani europeni nu este legat de traseul spre casa parintilor mei sau a fratelui meu. Drumul pe fonduri europene incepe de la iesirea din sat si se duce pe 21 kilometri spre Padis-Ic Ponor, zona importanta din punct de vedere turistic, proiect demarat de conducerea liberala a Consiliului Judetean in 2006. Niciun centimetru de asfalt din acest drum nu este legat cu locul unde stau parintii mei", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Drumul principal din satul Rachitele, localitatea natala a premierului Emil Boc, este inclus intr-un proiect de modernizare derulat de Consiliul Judetean Cluj, seful Guvernului fiind intrebat si joi despre lucrarile de asfaltare din zona, care ar fi facute pana la casa parinteasca a acestuia.

Intrebat intr-o conferinta de presa daca poate sa dea detalii despre proiectul de aproximativ 14 milioane de euro care vizeaza asfaltarea unui drum din Rachitele care ar duce pana unde este casa parinteasca a lui Boc, premierul a raspuns: "Eu cred ca primarul din comuna va poate da toate acele detalii. Nu am informatii despre asemenea proiecte din fiecare comuna din Romania".

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Margau, Sorin Suciu, de care apartine satul natal al premierului Emil Boc, Rachitele, a spus ca drumul din Rachitele este inclus intr-un proiect de modernizare finantat din fonduri europene si derulat prin Consiliul Judetean, primarul negand ca drumul este asfaltat doar pana la casa parintilor sefului Guvernului.
Suciu a declarat, joi, ca drumul din sat este modernizat in urma unui proiect finantat din fonduri europene care se adreseaza zonei turistice Rachitele - Ic Ponor.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Directorul Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public si Privat a judetului Cluj, Mircea Avram, a declarat, la randul sau, corespondentului MEDIAFAX ca proiectul Rachitele - Prislop - Ic Ponor incepe de la iesirea din satul Rachitele, iar drumul are o lungime de 22 de kilometri.

"Proiectul de modernizare a drumului din zona turistica Ic Ponor are o lungime de 22 de kilometri si este finantat din fonduri europene. Valoarea sa este de circa 8 milioane de euro. Nu are nicio legatura cu Emil Boc, proiectul fiind inceput in 2006, cand presedintele CJ Cluj era liberalul Marius Nicoara. Drumul prin satul Rachitele pana la partea asfaltata din proiectul cu finantare europeana va fi modernizat printr-un proiect al CJ Cluj privind drumurile judetene", a spus Avram.
Lucrarile la drumul Rachitele - Prislop - Ic Ponor au inceput in anul 2009.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

In Programul Operational Regional pentru perioada 2007-2013, este prevazuta modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele - Prislop - Ic Ponor pentru care este acordata prefinantare in valoare de aproape 15 milioane de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.