Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi, dupa intalnirea cu delegatia FMI, ca "de bine, de rau", s-a reusit in Romania o redresare economica, insa puterea de cumparare a populatiei continua sa fie sub semnul riscului.

Geoana a afirmat ca revenirea economica nu garanteaza ca valul de scumpiri care se anunta odata cu liberalizarea pretului la energie nu va deteriora puterea de cumparare a populatiei.

"L-am intrebat pe domnul Franks daca pacientul mai traieste sau se pregateste sa dea ortul popii. Oricat ne-am bucura de stabilizarea economica, reusita deocamdata, de bine, de rau, avem pericole severe la orizont, criza greceasca nu s-a terminat, iar la Washington acordul intre republicani si democrati pe limitarea cheltuielilor bugetare intarzie", a spus el, citat de MEDIAFAX.

Geoana a afirmat ca se impune limitarea drastica a cheltuielilor bugetare discretionare, care se fac pe criterii de partizanat politic, "dupa pixul ministrului", "pe ochi frumosi" sau pe "al cui e primarul".

El a mentionat ca Guvernul ar trebui sa ia in calcul o formula de subventionare a dobanzii la creditele luate pentru asigurarea co-finantarii proiectelor din fonduri europene, iar TVA pentru aceste proiecte sa fie platite la receptia lucrarii, nu la initiere.

Presedintele Senatului s-a intalnit, joi, la Parlament, cu delegatia FMI condusa de Jeffrey Franks.

Seful delegatiei FMI la Bucuresti a afirmat, joi, ca este bine ca Romania isi mentine redresarea economica, mentionand insa ca se simte nevoia unei cresteri economice sustinute, care sa se regaseasca si in puterea de cumparare a populatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.