Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, joi, in urma publicarii raportului CE, ca orice om de buna-credinta poate constata diferentele uriase de functionare a justitiei din perioada Nastase de ceea ce exista in 2011 si ca Victor Ponta vrea reintoarcerea la PNA, care "prindea muste, nu rechini".

"Pe toti cei de buna-credinta i-as invita sa faca o comparatie cum arata justitia in 2011 fata de modul in care era justitia pe vremea lui Nastase, Ponta, Stanoiu. Orice om de buna-credinta poate constata diferentele uriase de functionare a justitiei din perioada Nastase de ceea ce avem in anul 2011. Comparati performantele PNA de pe vremea lui Nastase cu performantele DNA, care alaturi de ANI si DGA este apreciat de catre CE. In fapt, Ponta vrea reintoarcerea la PNA de pe vremea mentorului sau Nastase, PNA care prindea muste, nu si rechini", a declarat Emil Boc, citat de MEDIAFAX.


El a sustinut ca, daca Ponta, Antonescu si Nastase ar reveni la putere, Romania ar fi transformata intr-un "sanatoriu de lux pentru marii corupti".
"Ne-am intoarce la practicile PSD din 2004, in care in sedinte de partid se decidea ce sarcini trebuia sa dea ministrul de Justitie, Rodica Stanoiu, justitiei. Ne-am intoarce la practicile atat de bine cunoscute prin care politicienii faceau scut in fata justitiei pentru a-l apara pe Bivolaru sau recent practicile lui Ponta cu Nicolescu de la Arges. Domnul Ponta trebuie sa inteleaga ca nu prin asemenea practici se consolideaza statul de drept in Romania, sa inteleaga ca nu prin amenintari la adresa procurorilor se poate consolida democratia in aceasta tara si garanta independenta sistemului judiciar", a adaugat premierul Emil Boc.

De asemenea, presedintele PDL a mai spus ca, daca Victor Ponta vrea sa fie un lider al opozitiei intr-o tara democratica, trebuie sa renunte "la aceste practici de influentare a justitiei si compromitere a statului de drept".

Justitia, la ora judecatii: Concluziile raportului CE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.