Europarlamentarul PDL Teodor Stolojan a declarat, miercuri, ca recomandarile din Raportul CE sunt corecte, el apreciiind, insa, ca ingrijorator faptul ca Romania va fi sub monitorizare inca un an, in conditiile in care urmatoarea evaluare se va face in vara lui 2012.

"Noile recomandari mi se par corecte. Noi avem institutii la ora actuala - sigur, avem inca un timp pana cand noile coduri, cele patru coduri vor intra in functiune - dar, dupa parerea mea, recomandarile sunt corecte. Avem institutiile necesare, avem legislatia sau o sa avem in curand si, practic, institutiile pe care le avem trebuie sa-si faca datoria. Asta ne cere Comisia Europeana", a spus Stolojan, citat de MEDIAFAX.

El a apreciat ca fiind ingrijoratoare continuarea monitorizarii.


"Ceea ce pentru mine este un semnal de ingrijorare este faptul ca urmatoarea evaluare se face abia in vara anului viitor. Practic, vom fi sub monitorizare inca un an. Asta inseamna ca Romania nu indeplineste angajamentele pe care si le-a asumat in momentul aderarii si acest lucru va fi folosit intotdeauna in orice dezbatere la nivel european ca un punct negativ la adresa Romaniei - nu numai a noastra - si a Bulgariei", a spus Stolojan.

Intrebat daca aceasta amanare ar putea afecta aderarea Romaniei la Schenghen, Stolojan a spus ca pozitia oficiala a institutiillor europene este ca nu trebuie legate cele doua procese, respectiv aderarea la Schenghen si acest proces de monitorizare.

Basescu ataca din nou: Singurul stapan e LEGEA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.