Conservatorii vor sa-l dea in judecata pe presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, pentru Raportul sau, in care PC figureaza drept campion al finantarilor neconforme cu legea

PC se gindeste sa dea in judecata Curtea de Conturi ca urmare a Raportului acesteia, conform caruia, in 2003 si 2004, PC a primit finantari de la firme care aveau datorii la stat, printre care si cele la care este actionar Dan Voiculescu. Purtatorul de cuvint, Bogdan Ciuca, a invocat ieri patru decizii ale Curtii de Apel Bucuresti care dau cistig de cauza PC dupa ce acesta a contestat procesul-verbal al Curtii de Conturi.

Ciuca a spus ca verdictul Justitiei absolva PC si de acuzatia ca ar fi primit finantari peste plafonul legal si de cea ca ar fi fost sponsorizat de firme cu datorii la stat, lucru interzis. La rindul sau, Dan Voiculescu a afirmat ca, de fapt, "Curtea de Conturi a cumulat din greseala o donatie din 2003 cu una din 2004. Iar Grivco, de cind e el, n-a avut datorii la stat". Presedintele PC sustine ca nici celelalte firme care au finantat partidul sau nu aveau datorii, in afara de Antiseptica SRL, despre care Voiculescu afirma ca nu detine nici un fel de date, nici macar "cine este".

Curtea de Conturi, acuzata de calomnie

"PC analizeaza oportunitatea de a da in judecata Curtea de Conturi pentru afectarea grava a imaginii partidului", a anuntat Ciuca, spunind ca Biroul Politic al partidului va lua o decizie saptamina viitoare. "Si care-i problema?", a raspuns presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna, intrebat fiind cum comenteaza intentia conservatorilor de a-l da in judecata. "Pot sa mearga in instanta, e dreptul lor, dar tot ce este trecut in raportul Curtii de Conturi este corect si este verificat’’, a spus Saguna, deloc dornic sa continue discutia pe aceasta tema.

PSD face contraexpertiza

Alte partide vizate de raportul Curtii de Conturi nu au avut reactii la fel de virulente. Purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu, a spus ca Biroul Permanent va analiza azi situatia. PSD se afla pe locul al doilea, dupa PC, in topul Curtii.

Presedintele Comisiei Nationale de Revizie si Control a Partidului Democrat, deputatul Gheorghe Albu, a declarat pentru Rompres ca nu le revine partidelor sarcina de a verifica daca firmele care se implica in campania electorala au datorii la buget, aceasta fiind responsabilitatea exclusiva a acestora. Liderul democrat a semnalat ca legea are o anumita lacuna, in sensul ca nu explica foarte bine ce inseamna datorii ale societatilor comerciale, daca este vorba de datorii restante sau curente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.