PDL a decis, luni, sa formuleze plangeri catre CNA si sa nu isi mai trimita reprezentantii la emisiunile Antena 3, dupa ce acest post de televiziune a sustinut ca Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune in 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals in acte.

Deputatul PDL Razvan Mustea Serban, presedintele OT PDL, a precizat, luni, dupa sedinta BPN, ca PDLpartidul va formula plangeri catre CNA si, iar ministrul Daniel Funeriu va initia "actiuni in justitie" pentru faptul ca "i s-a lezat grav imaginea" ca ministru al Educatiei.

"In urma unei campanii de dezinformare si calomniere, care din punctul nostru de vedere a atins cote de neacceptat pentru PDL, printr-un atac mincinos la adresa ministrului Educatiei de pe postul de televiziune Antena 3, PDL a luat decizia de a refuza din acest moment prezenta reprezentantilor sai in cadrul studiourilor Antena 3. Este vorba despre prezentarea unei liste trunchiate si falsificate, a unor absolventi de bacalaureat din anul 2011 in care numele unui absolvent a fost inlocuit cu numele ministrului Daniel Funeriu prezentandu-se astfel in mod fals ideea ca dansul n-ar fi promovat examenul de bacalaureat din prima sesiune din anul 1989, atunci cand l-a sustinut", a explicat Razvan Mustea Serban, citat de MEDIAFAX.

  • Funeriu, acuzat ca nu si-a luat BAC-ul din prima

Potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reusit sa treaca de proba scrisa a bacalaureatului pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua sansa la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza ca are datele de la un telespectator, a prezentat si un tabel in care aparea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar in dreptul acestuia era mentiunea "passe second groupe".

Rusine Funeriu! Oare si-ar lua BAC-ul?

In replica, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, sambata, ca a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat in ruta de studii pentru elite.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat ca postul de televiziune a facut, cu buna stiinta, un fals in acte, iar datele prezentate sunt "o calomnie fara precedent", un "fals abject care nu poate sa ramana nesanctionat". [Funeriu nu are rusine...desi are doar 11 clase]

El a precizat ca va actiona in instanta postul de televiziune Antena 3, pentru fals si uz de fals.

BAC 2011: REZULTATE FINALE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.