Vicepremierul Marko Bela a declarat ca se gandeste ca "treptat" sa se retraga din viata politica, pentru ca are si o alta vocatie, literatura, si vrea sa traieasca pentru aceasta vocatie.

Marko a fost intrebat, sambata, la Tabara "Tinerii si Uniunea Europeana" de la Izvorul Muresului, cum i se pare viata dupa ce s-a retras de la presedintia UDMR, el spunand zambind ca "exista viata si in afara UDMR".

"Exista viata si in afara UDMR, exista viata si dupa presedintia UDMR. Nimeni sa nu creada ca exista numai cariera politica, chiar daca este frumoasa si ofera multe satisfactii", a spus fostul presedinte al UDMR Marko Bela, transmite MEDIAFAX.

Marko le-a spus tinerilor ca a considerat necesar sa dea UDMR sansa la schimbare, chiar daca este de parere ca aceasta nu trebuie sa insemne si o schimbare a directiei pe care Uniunea a mers in ultimii 20 de ani.

Fostul presedinte al UDMR a avut cuvinte de lauda la adresa urmasului sau, Kelemen Hunor, despre care a spus ca a facut fata cu brio primei sale mari provocari, referindu-se la pozitia adoptata in privinta reoganizarii administrative.

"Pot sa spun doar vorbe bune depre Kelemen Hunor, nu trebuie sa il premiem cu diplome din trei in trei luni, dar cred ca are performante bune. A fost confruntat si cu probleme grele, cu aceasta reorganizare administrativa, a facut fata acestei prime provocari si e ok", a spus Marko.

Vicepremierul a spus ca, desi nu mai este presedintele UDMR, este inca politician, dar "treptat" intentioneaza sa se retraga din viata politica.
"Eu trebuie sa invat ca nu exista doar presedintia UDMR in aceasta lume, eu sunt inca politician si trebuie sa spun ca treptat vreau sa ies din viata politica, pentru ca am si alta vocatie, literatura, si vreau sa traiesc pentru aceasta vocatie", a spus Marko Bela.

Tabara de vara "Tineretul si Uniunea Europeana" de la Izvorul Muresului se va incheia duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.