Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, in Comisia de munca din Camera Deputatilor, ca in cel mai scurt tip ministerul va fi reorganizat, el precizand ca plata prestatiilor sociale nu ar trebui facuta de MMFPS, ci transferata autoritatilor locale.

Ministrul Muncii a sustinut ca, desi va fi modificata organigrama ministerului, nu vor fi modificari esentiale. Lazaroiu a mentionat ca a primit deja o propunere de modificare de la fostul ministru Ioan Botis.

"Vom avea repede o noua organigrama. Vreau sa transform ministerul in ceea ce ar trebui sa fie in orice tara europeana. Ministerul nu trebuie sa faca plati, pentru ca aici nu sunt caseriile lui Mos Craciun", a spus Sebastian Lazaroiu, transmite MEDIAFAX.

Acesta a afirmat ca va recomanda ca plata prestatiilor sociale sa fie facuta la nivelul fiecarei primarii.

Potrivit ministrului Muncii, atunci cand s-a trecut de la acordarea platitilor de la nivel de primarie la nivel de judet s-a incercat de fapt evitarea unor abuzuri, insa acest lucru se va face acum prin intarirea capacitatii Inspectiei Sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.