Cum maltrateaza politicienii limba romana: de la "succesuri", "goagal" la "vame"

Greselile gramaticale ale Elenei Basescu au starnit valuri. Fie de ras, fie de consternare. Fiica cea mica a presedintelui a avut probleme fie cu pluralul substantivelor, fie cu acordul subiectului cu predicatul, scrie realitatea.net. "Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri" sau "Pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine".

Elena Udrea pare sa fi avut acelasi profesor de limba romana. "Acest parteneriat, care ne-a adus noua succesuri, dar care a adus in acelasi timp un Guvern responsabil Romaniei, un Guvern care de doi ani a schimbat modul de guvernare in tara asta, cred ca trebuie continuat", declara Elena Udrea.

Presedintele PSD Bucuresti ne "incanta" de cativa ani cu perlele sale gramaticale, dand dovada ca nu trebuie sa stii sa vorbesti prea bine pentru a fi lider politic.

"Nu exista fiinta umana, fie ca locuieste in Africa, in Asia sau in Rahova, care sa nu fi vazut un film, sa nu fi rupt o floare, o fata sau un baiat, dupa cazul care este fiecare".

"Acel tanar care s-a transformat in 300 este vorba de unul singur".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.