Copresedintii Uniunii Social Liberale au trimis, miercuri, cate o scrisoare conducerii UDMR si grupului minoritatilor din Camera Deputatilor, invitand la dialog pe reorganizarea administrativ-teritoriala si modificarea legislatiei electorale.

Scrisoarea, semnata de Victor Ponta si Crin Antonescu, nu precizeaza o data la care ar urma sa aiba loc aceste discutii, mentionandu-se doar ca, in functie de raspunsul pozitiv al UDMR si grupului minoritatilor, acestea vor fi stabilite ulterior, de comun acord.

Cei doi copresedinti ai USL se refera la contextul politic si social actual, marcat "de o dezbatere din ce mai aprinsa" cu privire la subiecte importante pentru Romania si de "amplificarea ingrijoratoare a dezbaterii publice cu privire la organizarea administrativ-teritoriala".

Ponta si Antonescu apreciaza ca este nevoie de o comunicare serioasa si responsabila intre formatiunile politice semnatare si destinatare ale invitatiei, "pentru a transmite un semnal de deschidere si buna intelegere", transmite MEDIAFAX.

Invitatia la dialog face referire la identificarea celor mai potrivite solutii, atat politice, cat si sub aspectul dialogului in interiorul comunitatilor locale, "pentru a nu permite actualelor tensiuni sa escaladeze" si pentru a pastra un climat civilizat si echilibrat in dezbaterea asupra viitoarei organizari administrativ-teritoriale. [Basescu vs USL: Spaga si imaturitate]

A doua tema mentionata in invitatie se refera la legile electorale viitoare, in contextul apropierii unui nou an electoral.

UDMR ameninta: Iesim de la guvernare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.