Noul Regulament al Camerei Deputatilor, care permite revocarea presedintelui institutiei, a fost aprobat ieri cu voturile Aliantei D.A., ale UDMR, PC si PRM.

Alaturarea dintre Alianta si PRM s-a produs luni seara, in urma unor negocieri secrete, desfasurate dupa ce UDMR a sugerat ca ar putea sa nu mai voteze regulamentul. Oficial, peremistii au declarat ca au vrut sa... salveze coalitia de "santajul" UDMR. Intre timp criza din coalitie a fost rezolvata, cel putin pentru moment, si UDMR a votat ieri alaturi de aliati. Liderul grupului UDMR, Marton Arpad, a sustinut ca for-matiunea pe care o reprezinta a votat in favoarea regulamentului pentru ca este mai bun decat cel actual. In total, in favoarea regulamentului s-au pronuntat 181 de deputati iar impotriva 94. Din cei 171 de deputati ai coalitiei au fost prezenti doar 158.

Pentru aprobarea regulamentului erau necesare 166 de voturi. Printre absenti - vicepresedintele PD Cezar Preda si viceliderul grupului PNL Relu Fenechiu. Singurii care au votat impotriva au fost deputatii PSD. "Daca am format un mecanism prin care putem schimba presedintele Camerei cand ne suparam, atunci care este rostul Parla-mentului? Textele regulamentului sunt neconstitutionale, pentru ca presedintele Camerei nu se schimba cand se schimba majoritatea parlamentara", a comentat deputatul PSD Valer Dorneanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.