Presedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitatie de la ANAF, in care este solicitat sa se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaratiile de venit pe 2007 si 2008 si cu registrul jurnal de incasari si plati.

Adresa apartine Directiei Generale a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti, Activitatea de Inspectie Fiscala, Serviciul de Inspectie Fiscala Persoane Fizice.

Ponta este informat ca, pe 6 iunie 2011, organele de inspectie fiscala din cadrul ANAF Sector 1 s-au deplasat la domiciliul fiscal al acestuia din Bucuresti, in vederea efectuarii unei inspectii fiscale conform art. 94 din OG 92/2003.

"Inspectia fiscala nu s-a putut efectua, drept care, in baza art. 50 din OG 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, va invitam in data de 24.06.2011, ora 9.00, la sediul Activitatii de inspectie fiscala al Administratiei Finantelor Publice Sector 1 din Bucuresti, strada Marasti nr.4, etaj 4, ocazie cu care veti prezenta, conform art. 56 si 94 din OG 92/2003, urmatoarele documente: copie dupa CI/BI/pasaport, declaratiile anuale de venit pentru anii 2007 si 2008, registrul jurnal de incasari si plati", se arata in adresa primita de Ponta, transmite MEDIAFAX.

Presedintele PSD este avertizat, in finalul invitatiei, ca neprezentarea la ANAF constituie contraventie conform art. 219, alin. 1, lit. c din OG 92/2003 si se sanctioneaza cu amenda, cu exceptia cazului in care nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni.

Invitatia primita de Ponta este datata 20 iunie 2011, zi in care doua cotidiene centrale relatau ca un control facut de ANAF la complexurile energetice Turceni si Rovinari ar fi demonstrat ca firma de avocatura condusa de senatorul Dan Sova, din care a facut parte si Victor Ponta ca "senior partner", a incasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatarilor presei, in raportul facut de ANAF se concluzioneaza ca mai mult de jumatate din banii incasati de SCA "Sova & Asociatii" de la Turceni si Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost platiti necuvenit in baza unor contracte intocmite defectuos, prin incalcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achizitiile publice.

Citeste si:
Grevă japoneză în Ministerul Finanțelor, Vamă și ANAF. Angajații...
Grevă japoneză în Ministerul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.