Ion Iliescu pregateste ceva. In secret absolut. Nici macar sotia sa, Nina Iliescu, nu stie despre ce e vorba. Nimeni din partid nu pariaza pe demisia sa, dar toti asteapta cu sufletul la gura o scrisoare in care-si va prezenta pozitia fata de PSD.

"Nu stiu la ce scrisoare lucreaza. Nu stiu daca se gindeste sa isi dea demisia. Nici mie nu mai imi spune, pentru ca stie ca nu pot sa imi tin gura", ne-a declarat Nina Iliescu, desi intr-un recent interviu, fostul presedinte spunea ca se consulta asupra fiecarui lucru cu sotia sa.

Zvonul despre o eventuala demisie a lui Ion Iliescu a provocat panica in PSD. "Nu imi dau demisia. Infirm categoric. Sint inventii. De ce sa-mi dau demisia?", a replicat Ion Iliescu, suparat pe cei care au lansat aceste zvonuri. Totodata, a incercat sa-i linisteasca si pe liderii PSD. La prima ora a diminetii, ieri, Iliescu s-a trezit cu telefoane de la Mircea Geoana si Adrian Nastase. De la Miron Mitrea si Ioan Rus nu, deoarece cu ei nu vorbeste. Nastase si Geoana l-au intrebat daca e adevarat ca se pregateste sa demisioneze. Iliescu le-a raspuns ca nu, ca nu este adevarat.

Pentru a lamuri situatia, Nastase a propus o intilnire in trei pentru ziua de azi. Iliescu a evitat sa dea un raspuns, raminind sa se mai gindeasca pina azi. "Sint convins ca domnul Ion Iliescu nu va demisiona", a declarat Geoana dupa discutia cu Iliescu. Intuitie sau stiinta, si Viorel Hrebenciuc sustine ca "Iliescu nu va demisiona". Nici Mitrea si nici liderii grupului de la Cluj nu cred in demisia lui Iliescu. Toti asteapta sa vada insa cu ce va iesi acesta.

Scrisoarea a treia

Fostul presedinte a confirmat totusi ca lucreaza la un document pe care nu stie insa cind il va prezenta public. Surse din anturajul acestuia spun ca Iliescu isi va stabili azi mesajul pe care il va adresa PSD. Confuzia a fost adincita de un zvon sustinut de organizatia PSD Bucuresti, conform caruia Iliescu va convoca o intilnire cu mai multi lideri locali, inclusiv cu DIP, pentru a pregati un congres extraordinar. Victor Opaschi, consilierul personal al lui Ion Iliescu, spune ca "nici vorba de vreo demisie sau de vreun congres extraordinar". In urma zvonurilor, sigura a ramas doar spaima semanata in interiorul PSD. Este pentru a treia oara de la infringerea suferita la Congres cind Iliescu simte nevoia sa prezinte un document de pozitie fata de partidul pe care l-a fondat, dar de la care, in ultima vreme, a primit semnale ca nu i se mai doreste prezenta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.