Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca partidul sau va cere demisia ministrului Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, care, in opinia sa, este responsabila de sistarea fondurilor europene pentru infrastructura.

"Vom cere in mod sigur demisia ministrului, pentru ca Programul Operational Regional este gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale. Nu poti sa dai tot timpul vina pe altii, ca a fost Vasile Blaga sau altcineva inaintea ta. De doi ani de zile o vedem mereu la televizor pe doamna Udrea taind panglici pe diverse drumuri si alte actiuni de acest gen. Acum, cand a venit nota de plata, nu poti sa te dai deoparte pur si simplu si sa spui ca nu e treaba ta. E foarte clar ca Ministerul Dezvoltarii a gestionat foarte prost acest program, iar daca exista responsabilitati individuale, indiferent de unde sunt ele, din partea oricarei persoane, de la putere, din opozitie, din structura tehnica, acestia trebuie sa raspunda, de aceea avem structuri ale statului si nu va fi din partea USL niciun fel de opozitie fata de acest lucru. Evident ca vom cere demisia doamnei ministru, macar pentru incompetenta", a declarat Ponta, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca nu ii este incomod sa stea la aceeasi masa cu Liviu Dragnea, secretar general al PSD si presedinte al CJ Teleorman, despre care s-a scris ca ar fi comis anumite reguli in proiectele cu bani europeni din judet, Victor Ponta a raspuns: "Absolut deloc, mai ales ca CE nu a precizat care sunt aceste probleme. CE vorbeste de problemele de la minister si de la ANRMAP, n-a spus nimic de judete. Ma simt extrem de inconfortabil ca Romania pierde fonduri europene si ca pastram gestionarea acestora la nivel extrem de centralizat si extrem de politizat".

Comisia Europeana ne "blocheaza" drumurile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.