Taranistii s-au reunit, sambata, la Palatul Parlamentului, intr-un congres la care fostul premier Victor Ciorbea candideaza pentru sefia partidului.

Potrivit organizatorilor, citati de MEDIAFAX, la congresul extraordinar participa un numar de 650 de delegati, din cei 900 care sunt membri de drept ai congresului si un numar de 250 de membri PNTCD fara drept de vot.

La aceasta reuniune, Ciorbea isi va prezenta motiunea intitulata "Calea Dreapta" si va face propunerile pentru echipa sa de conducere.
Astfel, Ciorbea urmeaza sa nominalizeze candidatii pentru cele doua functii de prim-vicepresedinte - Alexandru Stefanescu si Andrei Dimitriu -, pentru functia presedinte al Comitetului National de Conducere - Gheorghe Ciuhandu, pentru cea de secretar general - Mihai Grigoriu si pentru cei 36 de vicepresedinti, printre care se numara si Radu Sarbu.

Dupa prezentarea motiunii vor avea loc dezbateri, care vor fi finalizate cu votul delegatilor asupra documentului. De asemenea, la acest congres vor fi prezentate, dezbatute si votate modificari la statutul partidului.

La acest congres extraordinar este prezent Ion Diaconescu, presedinte de onoare al partidului, care se va adresa delegatilor, precum si Radu Sarbu, presedintele uneia dintre aripile din PNTCD, acesta urmand sa prezinte congresului raportul de activitate.

Aurelian Pavelescu nu este prezent la aceasta reuniune. De asemenea, nu sunt prezenti nici alti reprezentanti ai acestei aripi a PNTCD.

Delegatii prezenti vor alege si membrii Juriului de Onoare, Disciplina si Arbitraj.

Potrivit programului stabilit de organizatori, Congresul extraordinar se va incheia cu adoptarea rezolutiei congresului si cu o declaratie a presedintelui ales.

La lucrarile congresului participa, de la prezidiu, surorile fostului lider taranist Corneliu Coposu.

La congres nu ia parte presedintele Comitetului National de Conducere Gheorghe Ciuhandu, din motive de sanatate, potrivit anuntului facut de Radu Sarbu.

Citeste si:
Renate Weber, propusa de ALDE Avocat al Poporului
Renate Weber, propusa de ALDE...

Congresul a fost precedat, sambata dimineata, de lucrarile Comitetului National de Conducere al PNTCD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.