Premierul Emil Boc a declarat ca propunerea liderilor USL de a diminua numarul parlamentarilor prin lege este "o capcana", pentru ca "tot prin lege Crin Antonescu si Victor Ponta cand ajung la putere pot sa modifice numarul de parlamentari de la 300 pana la cat vor ei".

"Avem nevoie de aceasta garantie constitutionala a Parlamentului unicameral si a numarului de 300 de parlamentari, pentru ca in viitor nimeni, prin lege, sa nu mai modifice aceste lucruri. Este o capcana care se tot vehiculeaza ca se poate face reducerea numarului de parlamentari prin lege. Este adevarat, dar tot prin lege Crin Antonescu si Victor Ponta cand ajung la putere pot sa modifice numarul de parlamentari de la 300 pana la cat vor ei", a declarat Emil Boc la o dezbatere pe tema revizuirii Constitutiei, organizata de ISP, transmite MEDIAFAX.


El a mai spus ca nu se poate functionarea unui Parlament unicameral fara revizuirea Constitutiei.

"Romanii au solicitat acest lucru si s-a vazut la referendum. Punctul nostru de vedere este da, trebuie si revizuita Constitutia pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari si, evident, modificata imediat si legea pentru punerea in acord cu textul Constitutiei, ca o garantie ca acest lucru e valabil foarte mult timp de aici inainte, si nu doar de conjunctura, asa cum incearca liderii aliantei socialiste", a conchis Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.