Presedintele Traian Basescu este asteptat sa adreseze Parlamentului un mesaj in 27 iunie, la ora 15.00, au decis, marti, Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Seful statului le-a adresat, vineri, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului o scrisoare in care precizeaza ca doreste sa adreseze Legislativului un mesaj pe teme de politica interna pe 27 iunie.

"In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politica interna. Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie data de 27 iunie 2011 la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra in functie de programul celor doua Camere ale Parlamentului", se arata in scrisoarea adresata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca va invita partidele politice la dialog pe tema revizuirii Constitutiei si pe cea a reorganizarii administrative a tarii, in a treia decada a lunii iunie, transmite MEDIAFAX.

Traian Basescu a adresat formatiunilor parlamentare invitatia de a participa, pe 21 iunie, la un dialog despre reorganizarea teritoriala si revizuirea Constitutiei, USL fiind invitata de la ora 14.00, iar reprezentantii coalitiei de la ora 16.00.

Presedintele a transmis joi Curtii Constitutionale proiectul legii de revizuire a Constitutiei, pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea. Proiectul a fost transmis impreuna cu avizul Consiliului Legislativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.