Laszlo Tokes, Daciana Sarbu (PSD), George Becali, Ramona Manescu (PNL) si Elena Oana Antonescu (PDL) sunt eurodeputatii romani care nu si-au exercitat, miercuri, votul in plenul PE pe tema raportului privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Toti ceilalti 28 de eurodeputati romani au fost prezenti si au votat pentru adoptarea avizului pozitiv aderarii la Schengen.

Au fost exprimate miercuri, in plenul PE, si 77 de voturi imnpotriva. Dintre acestea, cele mai multe voturi impotriva, respectiv cate 21 de voturi , au fost date de membri ai grupului Europa Libertatii si Democratiei (EFD), care reuneste formatiuni extremiste sau nationaliste, si de membri ai ECR (Conservatorii si Reformistii Europeni), transmite MEDIAFAX.

Au votat impotriva, incalcand pozitia grupului din care fac parte, si eurodeputati din PPE, S&D si ALDE. Astfel, au votat impotriva 3 danezi din grupul socialistilor, trei olandezi si un finlandez de la popularii europeni precum si 3 danezi, 2 olandezi si un german de la ALDE.
Europarlamentarii neafiliati au votat, la randul lor, destul de mult impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei. Printre numele sonore figureaza: francezul Bruno Golnisch sau austriacul Franz Obermayr. [Romania si Bulgaria, primite in Schengen...cu numele!]

Ca nationalitati, majoritatea voturilor exprimate impotriva avizului favorabil pentru Romania si Bulgaria le-au apartinut eurodeputatilor britanici, a caror tara, de altfel, nici nu este membra Schengen. Astfel, 30 de eurodeputati britanici au votat impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. De asemenea, dintre cei care au votat impotriva au fost 12 olandezi, 9 italieni, 9 danezi, 4 belgieni, 4 austrieci, 2 greci, 2 finlandezi, 2 francezi, un ceh, un eston, si un german.

Raportul europarlamentarului Carlos Coelho privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen a fost adoptat, miercuri, de plenul Parlamentului European, cu 487 voturi "pentru", 77 de voturi "impotriva" si 29 de abtineri.

Boc este optimist de intrarea in Schengen


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.