Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a afirmat, referindu-se la reprezentanta Tinutului Secuiesc la Bruxelles, ca "aceasta structura nu exista" si ca pe langa institutiile europene exista sute de ONG-uri care nu au nicio relevanta in documentele oficiale ale Uniunii Europene.

Roberta Anastase a afirmat ca, in calitate de fost europarlamentar, cunoaste faptul ca in jurul Parlamentului European, dar si al altor institutii ale Uniunii Europene exista sute de ONG-uri, insa acestea nu au relevanta in documentele oficiale ale acestor institutii.

"ONG-urile care sunt in jurul Parlamentului European nu au niciun fel de relevanta intr-un raport oficial al Parlamentului European sau al altor institutii europene. Raportarea institutiilor europene in calitate oficiala cu reprezentantii administratiei locale se refera la acele unitati administrativ-teritoriale legale si in cazul nostru ne referim la judete, la municipii si la orase", a spus presedintele Camerei Deputatilor, transmite MEDIAFAX.

Roberta Anastase a catalogat evenimentele legate de deschiderea unei reprezentante a Tinutului Secuiesc la Bruxelles drept o "situatie nefericita".

Ungurii, luati la raspundere pentru sediul Tinutului Secuiesc de la Bruxelles

Intrebata daca ar fi dispusa sa se intalneasca cu reprezentantii Biroului in cazul in care ar primi o invitatie in acest sens, Roberta Anastase a raspuns ca aceasta structura "nu exista" si ca este dispusa sa aiba discutii doar cu reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale.

"Sunt dispusa sa ma intalnesc cu reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale, cu presedinti de Consilii Judetene, cu primari, cu parlamentari. Nu exista aceasta structura. Din punct de vedere juridic, relationarea se face numai cu unitatile administrativ-teritoriale. In rest, ca vor sa faca un ONG nu stiu ce lideri politici sau nu, e problema lor", a mai afirmat Anastase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.