Senatorul PNL de Timis Nicolae Robu, care detine si functia de rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, declarat incompatibil de ANI din cauza cumulului celor doua functii, sustine ca agentia este un "organism de presiune politica" si nu are "nicio legatura cu ideea de integritate".

"ANI nu face decat sa confirme ca este un organism de presiune politica si ca nu are nicio legatura cu ideea de integritate si legalitate. Eu am depus un punct de vedere scris la ANI in care am aratat ca exista, in mod evident, un suport legal de compatibilitate intre functia de rector si cea de senator, dar pana la urma instantele de judecata vor stabili cine are dreptate", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Nicolae Robu.

El a acuzat ANI de "hartuire" deoarece in timpul anchetei i-a cerut sa prezinte documente legate de toate functiile detinute de-a lungul timpului in Universitatea Politehnica din Timisoara, nu doar din 2008, de cand ocupa functia de senator.

"ANI se ocupa si de hartuirea celor intrati in colimator pentru ca mie, spre exemplu, pentru clarificarea situatiei de compatibilitate sau incompatibilitate intre cele doua functii pe care le detin in legislatura 2008-2012 ANI mi-a cerut documente privind toate functiile pe care le-am detinut in universitate (Politehnica -n.r.) de-a lungul timpului: fise fiscale, declaratii de avere, s.a.m.d.", a spus Robu.

ANI sustine, vineri, ca sunt in incompatibilitate rectorul UPB Ecaterina Andronescu, rectorul UMF Carol Davila Florian Popa, rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, Nicolae Robu si rectorul UMF Victor Babes, Stefan Dragulescu, intrucat pe langa aceste functii ei sunt si parlamentari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.