Inspectorii ANI au sesizat Parchetul instantei supreme in cazul Ecaterinei Andronescu pentru conflict de interese, deoarece in timpul mandatului de ministru al Educatiei a fost si manager in cadrul unui proiect POSDRU, functie in baza careia a incasat aproape 40.000 de lei.

Potrivit ANI, din 2004, Andronescu exercita functia de rector si ordonator de credite al Universitatii Politehnica. In perioada 2000 - 2003 si, respectiv, 2008 - 2009, mandatul de rector si ordonator de credite al Universitatii din Bucuresti a fost intrerupt pentru indeplinirea demnitatii publice de ministru al Educatiei si Cercetarii, respectiv, al Educatiei, Cercetarii si Inovarii. In prezent, Ecaterina Andronescu se afla in exercitarea celui de-al patrulea mandat consecutiv de parlamentar (1996 - 2008 - deputat si 2008 - prezent - senator), transmite MEDIAFAX.

  • Cum se apara Andronescu?

Ecaterina Andronescu a sustinut ca cei aproximativ 40.000 de lei despre care ANI spune ca i-a primit ca manager de proiect i-a obtinut dupa incheierea mandatului de ministru al Educatiei, ea descriind drept ciudata situatia in care agentia ii aduce acuzatii inaintea programului USL pe educatie.

"Nu vreau nicio favoare de la nimeni, am avut mereu frica sa respect legea, nu vreau ca imaginea Universitatii Politehnica, care este pe locul 1 din universitatile din Romania, sa fie afectata", a sustinut Andronescu.

Ecaterina Andronescu a explicat ca in mai 2008 Universitatea Politehnica Bucuresti a depus la AMPOSDRU un proiect pentru burse de doctoranzi in care au fost cuprinse 120 de persoane cu 1.850 de lei pe luna. Acest proiect a fost aprobat in septembrie 2008, bursele urmand a fi luate de la 1 octombrie 2008.

Andronescu a subliniat inca o data ca nu a primit niciun ban, in calitate de manager de proiect, in perioada in care a fost ministru al Educatiei si ca a primit aproximativ 2.000 de lei pe luna dupa incheierea acestui mandat, desi, legal, ar fi putut lua "de zece ori mai mult". Ea a mai adaugat ca atat timp cat a fost ministru acest proiect nu a primit niciun leu de la AMPOSDRU, iar proiectul a fost controlat si nu s-au constatat nereguli. Totodata, ea a sustinut ca din 1 octombrie 2008 pana cand si-a incheiat mandatul de ministru, si-a indeplinit obligatiile de profesor si de a coordona proiecte ale UPB. "Nu este proiectul meu, eu sunt reprezentantul legal al UPB", a conchis rectorul UPB.

Citeste si:
Ecaterina Andronescu, despre Cristina Topescu: Era un om atat de drept
Ecaterina Andronescu, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.