Presedintele Traian Basescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constitutiei, in vederea avizarii acestuia.

Administratia prezidentiala precizeaza, intr-un comunicat, ca, in conformitate cu prevederile art. 150 alin. (1) din Constitutie si avand in vedere dispozitiile art. 19 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei, initiat de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului, dupa primirea avizului Consiliului Legislativ va fi transmis Curtii Constitutionale pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea.

"Ulterior, proiectul de revizuire insotit de avizul Cosiliului Legislativ si de decizia Curtii Constitutionale va fi inaintat Parlamentului Romaniei, in vederea dezbaterii si adoptarii lui", se mai arata in comunicat, transmite MEDIAFAX.

Parlamentul este obligat sa dea votul de investitura pentru Guvern in zece zile de la desemnarea noului Cabinet, iar in cazul remanierilor seful statului si premierul trebuie sa se consulte, conform proiectului noii Constitutii pe care il va inainta Presedintia, a anuntat saptamana trecuta Traian Basescu.

Presedintele Basescu a precizat, in 26 mai, la RRA, ca proiectul de revizuire a legii fundamentale este terminat. El a adaugat ca "trebuie gasit un moment de oarecare liniste" pentru a transmite proiectul institutiilor statului, in primul rand Consiliului Legislativ si Curtii Constitutionale.

Seful statului a declarat, insa, ca proiectul va ajunge in Parlament inainte de vacanta parlamentara, astfel incat in cele doua luni de vacanta comisia de specialitate sa il poata dezbate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.