Doi directori din Primaria Constanta, Constantin Babus si Marius Tarcatu, au fost retinuti, ieri seara, pentru 24 de ore, de procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), fiind acuzati ca au incasat mita in valoare de 20.000 de dolari. Cercetarile in acest caz au inceput dupa ce proprietarul unui restaurant din Constanta, Dumitru Burcin, a marturisit, intr-un autodenunt la DNA, ca i-a dat lui Constantin Babus, seful Directiei pentru Administrarea Domeniului Public si Privat din Primaria Constanta, o spaga de 20.000 de dolari.

In schimbul banilor, Constantin Babus l-ar fi ajutat pe Burcin sa cumpere in rate un teren intravilan aflat in proprietatea privata a Consiliului Local Constanta. Directorul de la Urbanism, Marius Tarcatu, a fost identificat de procurori drept complice al lui Babus in aceasta afacere. Procurorii vor cere astazi, la Tribunalul Bucuresti, mandate de arestare pentru 30 de zile pentru cei doi subordonati ai primarului Radu Mazare.

Acum cinci zile, Constantin Babus si primarul Mazare s-au plins la unison de actiunile procurorilor anticoruptie, pe care i-au acuzat de "hartuire" si "presiuni de tip comunist". Babus a povestit intr-o conferinta de presa ca un procuror al DNA l-ar fi informat despre denuntul lui Burcin si i-ar fi promis ca poate sa-i reduca pedeapsa daca accepta sa dea informatii despre afacerile lui Mazare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.