Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, la intoarcerea din SUA, ca, la evenimentul la care el a participat, Barack Obama si Benjamin Netanyahu au sustinut "un discurs istoric", liderul PSD aratandu-se dezamagit ca in Romania nu exista politicieni cu discursuri pozitive.

"Din pacate, spun cu dezamagire, mi-as dori sa avem politicieni asa, cu asemenea discursuri pozitive in Romania. Nu pot sa comentez discursul lui Obama, dar pot sa spun, din punctul meu de vedere, ca a avut acelasi impact pentru toata sala, pentru ca se ridicau oameni care erau miliardari, se ridicau si aplaudau. Si la domnul Netaniahu la fel. La un moment dat au reusit sa intre in sala, din grupul celor care protestau afara, unul-doua persoane, si au inceput sa strige «Bibi, Bibi, Bibi» (Benjamin "Bibi" Netanyahu, n.red.) in semn de apeciere, ceea ce la noi, in Romania, din pacate nu se intampla", le-a povestit Vanghelie ziaristilor, la sosirea pe aeroportul Henri Coanda, transmite MEDIAFAX.

Intrebat daca a fost impresionat de aceasta deplasare, Marian Vanghelie a spus ca ar fi vrut sa fie si jurnalistii acolo, sa vada o sala de oameni care conduc America si Israelul si care isi apreciaza conducatorii.

Intrebat de ce crede ca aceste lucruri nu se intampla in Romania, edilul Sectorului 5 a spus ca, din pacate, in Romania, "avem acest discurs neconstructiv".

"Din pacate, avem acest discurs neconstuctiv, dar speram ca se va rezolva", a adaugat Marian Vanghelie. El a mai spus ca nu a avut timp sa cumpere cadouri pentru colegi, pentru ca "acolo" programul "este de dimineata pana seara".

Inca de la inceput, cand a fost intrebat despre intalnirea cu Obama, Vanghelie i-a atentionat pe ziaristi ca daca sunt ironici cu el, nu le raspunde, ci pleaca.

"Deci, ca sa lamurim lucrurile: sunt de 16 ore pe drum si daca ma intrebati un lucru care sa-l ironizati, nu va raspund, ci plec", a spus presedintele PSD Bucuresti.

Vanghelie a fost intrebat daca dupa cele doua vizite facute in SUA i-a trecut prin cap sa se stabilizeze sau sa-si cumpere o resedinta in SUA. "E o gluma? V-am spus ca ma pregatesc pentru 15 ani in Romania. Cum sa ma gandesc...?", a raspuns liderul PSD.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.