Senatorul PDL Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu, in noiembrie 2010, ca va interveni, la cererea acestuia, la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, "intr-o problema", iar o luna mai tarziu a intervenit "pe langa un ministru", pentru pastrarea in functie a fostului director al DSV Constanta.

Potrivit motivarii decizie instantei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventiva in dosarul "gruparii Mironescu", document obtinut de MEDIAFAX, in 24 noiembrie 2010, senatorul Banias i-a promis lui Eugen Bogatu la cererea expresa a acestuia, ca va interveni intr-o problema pe langa ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

In document se mai arata ca "la data de 3 decembrie 2010 inculpatul Banias Mircea Marius a intervenit pe langa un ministru pentru a-l pastra in functie pe fostul director de la Directia Sanitar-Veterinara din Constanta".

In 7 mai 2010, Bogatu i-a cerut lui Banias sa intervina pe langa o persoana influenta identificata codat ca "doamna" pentru a bloca aducerea unei persoane straine neagreate de grupul infractional la Compania Nationala Administrarea Porturilor Maritime Constanta.

In acelasi document se mai arata ca in 22 noiembrie 2010, "la solicitarea expresa a inculpatului Bogatu Eugen, inculpatul Banias Mircea Marius a promis sa ii dea acestuia informatii si sa se implice personal pentru blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta, proiect care daca ar fi fost promovat ar fi incurcat desfasurarea activitatilor grupului infractional".

Doua zile mai tarziu, senatorul Banias i-a relatat lui Bogatu ca a facut demersuri pentru promovarea unui proiect de afacere al acestuia "insa sunt sanse scazute pentru a fi promovat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.