Acuzatiile senatorului PSD Rodica Stanoiu, potrivit carora un lider important al partidului, "un mare papusar", a contribuit la caderea PSD de la putere si este un apropiat al ministrului Justitiei, Monica Macovei, au provocat deopotriva iritare si reticenta printre pesedisti.

Senatorul PSD Rodica Stanoiu a facut duminica seara in cadrul emisiunii "Zig Zag cu Ion Cristoiu", de la Antena 3, o declaratie-bomba: "Un lider important din PSD este un mare papusar, care ii spune 'draga Monica>> ministrului Justitiei si care in ultimele saptamani pe tabla mea de sah a aparut in cele mai grave momente ale mele. Este cancerul politicii romanesti, este unul care cade mereu in picioare. O sa ma trezesc cu amenintari. A contribuit la caderea PSD de la putere, multi colegi il acuza. Observa cineva ca intr-o intalnire se gudura pe langa presedintele Basescu. Stiu ca este foarte bun prieten cu persoane care-i sunt extrem de dragi si de apropiate doamnei Monica Macovei".

Ieri, Rodica Stanoiu a refuzat sa nominalizeze persoana careia i-a adus aceste acuzatii. Desi a declarat ca nu ii este frica sa spuna despre cine este vorba, ea a promis ca acest moment va avea loc atunci cand va considera ea ca trebuie.

IRITARE

Rugat sa comenteze afirmatiile Rodicai Stanoiu, liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat ieri ca nu a vazut emisiunea respectiva, precizand insa ca va solicita stenograma pentru a vedea daca afirmatiile Rodicai Stanoiu se incadreaza in depasirea acelei "linii a partidului", dincolo de care se dau sanctiuni.

"PSD nu este o institutie de portrete-robot. Daca doamna Stanoiu are dovezi, vom discuta ceea ce are de spus. Trebuie sa stim ca atunci cand facem afirmatii trebuie sa le si probam", a spus Geoana. El a mentionat ca, daca exista dovezi, acestea trebuie prezentate justitiei. La randul sau, senatorul PSD Ion Iliescu s-a multumit doar sa comenteze ca Rodica Stanoiu are proba-bil "considerentele ei", dar si probe si a negat ca el ar cunoaste-o pe Macovei.

ALTE OPINII

Zgarcit in comentarii, presedintele executiv, Adrian Nastase, a spus ca nu a urmarit emisiunea si ca "este o prostie" sa i se puna astfel de intrebari, in timp ce liderul PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, a avansat ipoteza "tot ce se poate" cu privire la existenta unui lider care a dus la caderea PSD de la putere. In schimb, secretarul general, Miron Mitrea, a declarat ca banuieste la cine a facut referire Stanoiu.

"Pe cel la care m-as fi gandit nu l-am recunoscut ca are acea relatie cu Monica Macovei, sa ii spuna 'draga Monica>>. In partid nu ii cunosc pe prietenii personali ai Monicai Macovei. Or fi existand. Asa e in politica. Una sunt relatiile politice, alta relatiile personale", a spus Mitrea, precizand ulterior ca "stim cu totii la cine s-a gandit ea", dar el nu stie "de ce s-a gandit acum s-o arunce pe piata".

CIN’ SA FIE?

Dar cine este liderul PSD la care s-a referit Rodica Stanoiu? Surse din partid sustin ca personajul identificat de fostul ministru al Justitiei drept "cancerul politicii romanesti" este Viorel Hrebenciuc, liderul grupului parlamentar din Camera Deputatilor. Hrebenciuc ne-a declarat insa ca nu s-a simtit vizat de afirmatiile lui Stanoiu si ca nu stie la cine s-a referit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.