Traian Basescu a declarat ca au fost facute verificari la unele proiecte locale din fonduri UE, constatandu-se nereguli, ceea ce inseamna ca exista riscul ca banii sa fie returnati, seful statului mentionand ca trage un semnal de alarma autoritatilor locale.

Presedintele a spus la RRA ca exista probleme in implementarea unor contracte cu fonduri europene, atunci cand ele sunt transferate de la ministere la nivelul autoritatilor locale.

"Sunt semnale extrem de serioase si mai bine ne oprim decat sa continuam asa", a spus presedintele, adaugand ca exista riscul repetarii situatiei cu fondurile SAPARD, cand Romania a trebuit sa restituie sume importante CE, transmite MEDIAFAX.

"Pentru ca sunt la Radioul public, transmit un semnal administratiei publice locale: atentie la banii de la MDRT, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii - respectati procedurile pentru ca deja sunt semnale foarte puternice", a spus presedintele.

El a spus ca s-au facut verificari prin sondaj la 13 proiecte, dintre care in 10 cazuri au fost constatate nereguli dupa ce ministerul transferase contractele la nivel local.

"Trebuie sa stie toti ca vor plati", a avertizat presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.