Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a confirmat miercuri ca presedintele Traian Basescu nu va participa la summit-ul de la Varsovia, deoarece "gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entitati care nu este recunoscuta ca stat de catre tara noastra".

"In perioada 27-28 mai, la Varsovia, va avea loc cea de a 17-a Reuniune a sefilor de stat din Europa Centrala si de Est. Avand in vedere ca gazdele reuniunii din acest an au decis invitarea unei entitati care nu este recunoscuta ca stat de catre tara noastra, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu va participa la acest eveniment", a precizat Valeriu Turcan, purtator de cuvant al sefului statului roman, intrebat despre informatiile aparute in presa sarba conform carora Romania nu va participa la summit-ul de la Varsovia, potrivit MEDIAFAX.

Serbia, Romania si Slovacia vor boicota summit-ul liderilor din Europa Centrala si de Sud-Est, care va avea loc la sfarsitul saptamanii la Varsovia in prezenta presedintelui american, Barack Obama, din cauza Kosovo, sustine un cotidian sarb, citat de B92 in pagina electronica de marti.

Potrivit cotidianului Danas, decizia a fost luata "deoarece Kosovo va fi tratat ca stat egal".

Polonia a decis sa il invite la reuniune pe presedintele Kosovo, Atifete Jahjaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.