Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, marti, ca a confirmat participarea la Ziua Romaniei, organizata in premiera in 26 mai la turneul de la Roland Garros, dar ca, daca agenda interna o va impune, va ramane acasa.

"Am fost invitat, joi, cand este ziua Romaniei la Roland Garros de doamna presedinta a Federatiei Romane de Tenis, Ruxandra Dragomir. Pe moment am confirmat participarea la acest eveniment. pentru ca este un eveniment de reprezentare a Romaniei la un turneu foarte prestigios, iar eu am fost invitat in calitate de ministru al Sportului", a spus Daniel Funeriu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat insa ca nu exclude varianta de a nu participa la eveniment daca agenda interna nu ii va permite.

"In functie de agenda interna s-ar putea sa nu merg. Am confirmat prezenta la acest eveniment. Cred ca este important pentru tara nostra. Este o cutuma ca atunci cand se organizeaza ziua unei tari si ministrul Sportului din acea tara sa fie invitat", a aratat Funeriu.

Presedintele FRT, Ruxandra Dragomir, a declarat, in urma cu o zi, intr-o conferinta de presa, ca la turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, ce are loc la Paris, va fi organziata, joi, in premiera Ziua Romaniei, eveniment la care vor participa, printre altii, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"La ultima Adunare Generala, care a avut loc la Amsterdam am fost intrebata de catre presedintele federatiei europene, dar si de catre presedintele federatiei internationale daca ne-ar face placere ca Romania sa fie sarbatorita in cadrul turneului de la Roland Garros, pe 26 mai. Bineinteles ca pentru noi este o mare onoare si suntem convinsi ca acest lucru vine ca o urmare a progreselor pe care le-a facut FRT in ultima eprioada. Evenimentul se va numi Ziua Romaniei si vor participa ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, domnul Funeriu, fostul ministru doamna Placinta, domnul Sever Dron, noul vicepresedinte al FRT, si bineinteles eu, care voi fi prezenta acolo", a spus Dragomir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.