Sectia de combatere a coruptiei din Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face investigatii cu privire la senatorul PDL de Constanta Mircea Banias si secretarul general al MAI, parlamentarul fiind adus pentru a fi audiat la sediul DNA - Structura Centrala.

Surse judiciare au declarat ca locuinta lui Mircea Banias nu este perchezitionata in cadrul actiunii de luni, precizand ca pentru o astfel de masura este necesar avizul Senatului.

Mircea Banias, care fusese citat pentru a fi audiat, luni, la DNA, a fost adus, in cursul diminetii, la Structura Centrala a Directiei.

Potrivit articolului 72 din Constitutie, parlamentarii nu pot fi perchezitionati, retinuti sau arestati fara incuviintarea Camerei din care fac parte, dupa ascultarea lor, transmite MEDIAFAX.

"In caz de infractiune flagranta, deputatii sau senatorii pot fi retinuti si supusi perchezitiei. Ministrul justitiei il va informa neintarziat pe presedintele Camerei asupra retinerii si a perchezitiei. In cazul in care Camera sesizata constata ca nu exista temei pentru retinere, va dispune imediat revocarea acestei masuri", potrivit articolului 72 din Constitutie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.