Politica 23 Mai 2011 17:08
Traian Basescu a invitat trupa de artisti sa joace spectacolul "Blonda, chiorul si piticul" la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o data care urmeaza sa fie stabilita de comun acord, seful statului urmand sa fie prezent in sala, alaturi de sotia sa, Maria Basescu.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, invita trupa de artisti sa sustina piesa de teatru in sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o data care urmeaza sa fie stabilita de comun acord. Presedintele va fi prezent in sala alaturi de doamna Maria Basescu. In Romania, libertatea de exprimare este totala", a declarat purtatorul de cuvant al sefului statului, consilierul prezidential Valeriu Turcan.

Stefanis Lupu, regizorul comediei "Blonda, chiorul si piticul", a declarat ca directoarea Salii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut sa schimbe titlul spectacolului, pentru a fi jucat in continuare in respectiva institutie, insa aceasta spune ca obscenitatea limbajului a dus la anularea piesei.

In schimb, Iustina Cornel, directoarea Salii Dalles, care gazduia "Blonda, chiorul si piticul", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca decizia sa nu a avut de-a face cu titlul piesei, ci cu "obscenitatea limbajului" din spectacol.

"Piesa lui este o obscenitate de la inceput la sfarsit", a spus Iustina Cornel. "Nu aveam cum sa scot publicul din sala, pentru ca era premiera, dar daca Ion Dalles ar vedea obscenitatile acestea s-ar rasuci in mormant", a adaugat ea. Directoarea Salii Dalles considera ca regizorul a ales sa isi faca reclama prin acest scandal, dupa ce la premiera piesei a reusit sa vanda doar trei bilete.

In schimb, Stefanis Lupu a spus ca spectacolul, la a carui premiera sala a fost plina, nu este "cu nimic mai obscen decat ce se joaca acum", adaugand ca expresiile folosite in "Blonda, chiorul si piticul" sunt "rupte din context" de catre Iustina Cornel. "Este vorba de o mare drama a societatii in care traim", a descris el actiunea din piesa. "Este vorba despre un medic care este disponibilizat si il suna creditorii", a adaugat regizorul. Potrivit acestuia, din galeria personajelor piesei "Blonda, chiorul si piticul" fac parte si un profesor de geografie disponibilizat, dar si politisti anchetati.

Citeste si:
Zilele Bucureștiului 2022. Ce evenimente vor avea loc între 16-18...
Zilele Bucureștiului 2022. Ce...

Despre titlul piesei, Stefanis Lupu a spus ca acesta este simbolic si "inseamna puterea". "In tara in care traim noi, suntem si blonzi si chiori si pitici", a explicat el, precizand ca nu speculeaza defectele fizice in spectacolele sale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.