Guvernul a intentionat anul trecut sa reduca pensiile si a promovat masura in Parlament, dar a fost obligat sa recurga la majorarea TVA dupa ce Curtea Constitutionala (CC) a respins aceasta propunere, a declarat premierul Emil Boc.

"Decizia Curtii Constitutionale, din nefericire, ne-a adus in situatia sa recurgem la a doua solutie. Noi am mers in paralel cu reducerea cu 15% a pensiilor, dar decizia Curtii Constitutionale ne-a obligat sa luam o alta decizie", a spus Boc, intrebat de jurnalisti cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu privind majorarea TVA.


Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la o conferinta organizata de "Ziarul Financiar", ca cresterea TVA la 24% a fost o eroare politica, sustinuta inclusiv de "marii barbati care s-au duelat la Conventia PDL", care a intarziat iesirea din recesiune cu cel putin sase luni.

Seful statului a declarat, raspunzand unei intrebari, ca cresterea TVA a fost una din marile erori politice, sustinuta de toata coalitia de la acea vreme, transmite MEDIAFAX.

Basescu a spus ca el a sustinut un impozit temporar de 10%, care sa se fi aplicat la toate pensiile, de la cea mai mare la cele de pana la 340 de lei.

Presedintele a mentionat ca cei din coalitie s-au reunit la Guvern si au decis cresterea TVA.

El a spus ca acel impozit pe pensii s-ar fi putut elimina repede, eventual in doua etape, pana la 1 ianuarie 2012, in timp ce reducerea TVA presupune ani de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.