Deputatul Mircia Giurgiu, a carui propunere legislativa privind eliminarea obligativitatii predarii Istoriei si Geografiei in limbile minoritatilor a fost adoptata de Camera, spune ca aceasta va trece si de Senat pentru ca un senator va intra in opozitie si aceasta va fi, astfel, majoritara.

Giurgiu, aflat in proces de excludere din PDL, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca proiectul sau va trece in Senat, in conditiile in care saptamana viitoare un senator de la putere va intra in opozitie, astfel incat opozitia va avea majoritate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Fac apel la colegii din Senat sa voteze propunerea mea legislativa de modificare a Legii educatiei, care a fost deja aprobata tacit de Camera Deputatilor. Am promisiuni de la mai multi senatori ca vor vota acest proiect de lege, care va trece in Senat cu siguranta. Un senator de la putere va trece in opozitie la inceputul saptamanii viitoare, astfel incat opozitia va avea majoritate. Legea nu poate fi blocata, ci eventual amanata, si sa nu fie trecuta pe ordinea de zi", a spus Mircia Giurgiu, fara a preciza despre ce senator este vorba.

In opinia acestuia, UDMR nu va iesi de la guvernare pana la sfarsitul mandatului, chiar daca initiativa sa va fi adoptata in Senat.

Kelemen si Boc blocheza legea discordiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.