Presedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda sustine ca este necesara adoptarea in aceasta legislatura a unei legi a presei care "sa faca putina ordine in acest domeniu, care uneori este prea liber si provoaca prejudicii personale".

El a facut aceasta declaratie cu ocazia dezbaterii in comisia pe care o conduce a raportului pentru anul 2010 "Libertatea presei in Romania", document elaborat de Agentia de Monitorizare a Presei.

"In Romania este nevoie de o lege a presei, care sa reglementeze o activitate care este foarte discutata, pentru ca, daca tot vom amana de frica a ce scriu jurnalele, facem un lucru negativ", a fost de parere senatorul UDMR, citat de MEDIAFAX.

El a subliniat ca toti reprezentantii partidelor politice s-au pronuntat pentru independenta presei si eliminarea cenzurii, dar si pentru apararea cetateanului fata de orice fel de abuz din partea presei, prin articole neadevarate, injuste.

"Cred ca sistemul actual este insuficient. Procese care dureaza zeci de ani sunt dezarmante si sunt nestimulative pentru cel care este calomniat sa se adreseze justitiei", a sustinut Frunda.

Potrivit senatorului Uniunii, Clubul Roman de Presa dispune de niste masuri si sanctiuni care se pot lua in cazul jurnalistilor. "Daca acolo ar fi fost niste prevederi mai clare si decizii uniforme nu credeti ca ar fi o autocuratire a jurnalismului", a opinat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.