Proiectul de lege care reglementeaza exercitarea activitatilor cu caracter sexual initiat de deputatul PDL Silviu Prigoana se va discuta si in sesiunea parlamentara viitoare, deoarece marti raportul de respingere al Comisiei juridice nu a intrunit numarul necesar de voturi ale deputatilor.

Comisia a propus respingerea proiectului initiat de Prigoana, iar la votul din plen aceasta propunere a intrunit doar 133 de voturi favorabile, 24 impotriva si 104 abtineri, insuficiente pentru a fi considerat adoptat, avand in vedere ca este o lege organica care poate fi adoptata cu voturile a jumatate plus unu din totalul deputatilor, adica 167.

Presedintele de sedinta, Ioan Oltean (PDL), a precizat ca proiectul de lege se va intoarce la comisie.

Prigoana a propus in proiectul de lege ca activitatile cu caracter sexual sa se desfasoare in conditiile unei autorizari prealabile, pentru persoane care au implinit 20 de ani si sunt apte din punct de vedere medical. Acesta mai prevede ca autorizatia ar urma sa fie emisa de primarii localitatilor, pe baza unui aviz emis de o structura specializate a MAI, transmite MEDIAFAX.

Senatul a respins, la inceputul luni martie, proiectul de lege privind legalizarea prostitutiei initiat de deputatul democrat-liberal, iar Camera Deputatilor este for decizional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.