Vasile Blaga, alias "buldogul" din PDL, a primit aceasta porecla de la Traian Basescu, prin 2008, cand inca se afla in gratiile prezidentiale.

La acea vreme porecla insemna, rigoare si agresivitate, dupa cum chiar Blaga declara, insa intre timp lucrurile s-au cam schimbat, si pechinezul Boc este mai pe placul presedintelui.

Asa ca, buldogul Blaga este vazut astazi ca “insetat de putere”, fiindca a indraznit sa conteste masurile de austeritate luate de actualul govern.
'Executivul trebuie sa se tina de cuvant si sa termine cu masurile dure" deoarece "nu se poate intinde prea mult ata ca s-ar putea rupe", declara Blaga la inceputul lui Februarie, remarca foarte suparatoare pentru Basescu.

"Nu comentez declaratia lui, dar fac o singura remarca: atat a inteles el din nevoia de a stabiliza Romania. Este clar ca nu se poate guverna populist si romanii trebuie sa inteleaga asta. Cine se bate doar pentru putere mai bine sa-si mai amane foamea de putere, sa lase pe cei care vor sa scoata Romania in pace, daca tot s-au gasit cativa politicieni care sa-si asume costul urias al acestei actiuni", i-a replicat presedintele.


Basescu nu este singurul care arunca noroi in imaginea buldogului, el fiind sustinut si de Elena Udrea, care il acuza pe Blaga de complot cu USL si Sever Voinescu, care il vede drept un om “mic”.

"Daca stilul de leadership al domnului Blaga e mai degraba propriu unui partid mic si viguros, stilul de conducere al domnului Boc mi se pare mai propriu unui partid mare, in care coexista foarte multe opinii, diverse adesea, un partid legat de realitate si de societate", spune Voinescu.


Caricatura realizata de Nic Moldoveanu, eJungla.ro

  • Raul cel mai mic?

Cu toate astea - trebuie sa ne punem din nou aceeasi intrebare ca si la prezidentiale: Care este raul mai mic: Boc sau Blaga? - raspunsul este foarte greu, deoarece ambii sunt predispusi la sclavagism in fata regimului Basescian si a viziunilor prezidentiale despre cum se impart banii prin tara.

Partidul este amortit, iar dupa Conventia Nationala, relatiile cu Traian Basescu vor fi mai bune, iar cu Vasile Blaga la sefia PDL, aceste relatii vor fi "mult mai active", sustine Boureanu, membru al echipei Blaga.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Asa ca - unde sa ne mai punem sperantele de mai bine?

Lista finala a candidatilor la functiile din PDL


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.