Presedintele Traian Basescu a fost intrebat cum comenteaza o afirmatie a fostului premier Adrian Nastase legata existenta unui text secret si extrem de critic al FMI la adresa Romaniei, seful statului raspunzand ca este vorba despre "propaganda de tip bolsevic - sa sperii".

Basescu a fost intrebat cum comenteaza o informatie postata de Adrian Nastase pe blog despre un text secret al FMI, extrem de dur, despre Romania privind perioada 2010-2013, Basescu a raspuns la TVR: "Nu, nu. Astea intra in propaganda de tip bolsevic - sa sperii. De fapt, foarte multi au vrut sa fie un esec, Romania sa intre in derapaj. Si stiti foarte bine: au fost trusturi de presa, care primul obiectiv a fost descurajarea populatiei, prabusirea moralului populatiei si sadirea neincrederii in Guvern. Uite ca acest Guvern a reusit sa tracteze Romania din criza, impotriva vointei foarte multora".

El a acuzat trusturile de presa Realitatea si Antena ca duc o campanie impotriva actualului Guvern, transmite MEDIAFAX.

"Eu stiu cand erau chemati oamenii in strada de cele doua televiziuni, «Iesiti sa-i rasturnam, sa-i...» Si va rog sa ma credeti ca atunci cand stii ca iti pui pielea la saramura, pana la urma, masurile astea dure nu sunt placute pentru niciun politician, stii ce costuri platesti. Pe de alta parte, a fi ticalos in astfel de momente, sa spui «ma intereseaza procentele mele si nu tara'» este ceea ce poate defini diferenta intre un prapadit care a ajuns, din greseala, om politic si un om politic responsabil, care si-a facut datoria fata de tara", a adaugat Basescu.

El a tinut sa mentioneze ca masurile nepopulare au avut costuri politice enorme si pentru el, si pentru premier, dar si pentru partidul aflat la guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.