Cozmin Gusa afirma ca Legea minoritatilor ii transforma pe romanii din zonele locuite de maghiari in cetateni de rangul al doilea

Aflat la Timisoara pentru a inaugura sediul PIN, Cozmin Gusa a declarat ca Legea minoritatilor, asa cum este propusa de UDMR, ar instaura o situatie foarte grava. "Este o lege antieuropeana, antiromaneasca si anticonstitutionala. Nu este facuta pentru ca minoritatea maghiara ar avea nevoie sa fie protejata. Merg mult in secuime si pot sa va spun ca maghiarii sint bine-mersi. De fapt, aceasta lege este creata de liderii UDMR care vor sa isi continue prezenta la putere", a declarat Gusa.

El este de parere ca, daca va trece de Camera Deputatilor, legea nu va fi promulgata de presedintele Traian Basescu. "Daca nu a innebunit de tot, Basescu nu va accepta o astfel de lege. Din cite il cunosc eu, 90% va respinge legea".

Parlamente paralele

Deputatul PIN Lavinia Sandru a adaugat ca legea creeaza structuri legislative si executive paralele. "Se creeaza un fel de parlament paralel si o structura in cadrul guvernului ce va fi in subordinea directa a prim-ministrului. Toate platite din bani publici", a declarat Sandru. Deputatul PIN a mai spus ca o astfel de initiativa nu face decit sa creeze falii nedorite intre romani si maghiari, divergente care sa fie folosite apoi de UDMR pentru a-si justifica existenta. Reprezentantii PIN spun ca, dincolo de aceste aspecte, crearea unor discriminari pozitive nu este buna pentru ca, in zonele cu populatie majoritar maghiara, romanii ar ajunge cetateni de categoria a doua. "S-a propus ca acolo unde maghiarii sint majoritari sa se instituie obligativitatea numirii unor romani in consilii locale sau judetene. Astfel, romanii ajung cetateni de categoria a doua, care trebuie plasati cu penseta", a spus Gusa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.