Theodor Paleologu a declarat ca ar fi un presedinte de partid care ar aduce mai multa "pace si degajare" in PDL intrucat nu are polite de platit si "partizani de satisfacut", adaugand ca si-ar dori ca Elena Udrea, "o porumbita", sa fie unul dintre prim-vicepresedintii partidului.

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a declarat, joi seara, la Craiova, ca, desi are sanse putine de a castiga sefia PDL, ar fi un presedinte potrivit pentru partid intrucat ar aduce mai multa pace, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu-mi dau seama foarte bine ce sanse am. Am sanse foarte putine, dar daca ne bazam pe Sfantul Duh sansele s-ar putea sa fie mai mari. Ipoteza este putin probabila. Ar fi un caz fericit care ar aduce mai multa pace si mai multa degajare in partid, ar detensiona mult mai mult starea din partid, pentru ca eu nu am nici partizani de satisfacut, nici polite de platit. Este o ipoteza putin probabila", a afirmat Paleologu.

Intrebat de ce s-a mai inscris in competitia interna pentru sefia PDL daca apreciaza ca adjudecarea alegerilor de catre el reprezinta o "ipoteza putin probabila", Theodor Paleologu a spus: "Vi se pare ca in viata trebuie sa faci numai lucruri la care mergi la sigur? Lucrurile importante trebuie sa incerci de mai multe ori. Eu, ca sa intru la Ecole Nationale Superieure, la Paris, am incercat de trei ori. Sunt un om incapatanat. Poate pentru conducerea partidului incerc de mai putine ori".

Fostul ministru al Culturii spune ca, daca ar castiga sefia PDL, si-ar dori ca cele doua posturi de prim-vicepresedinte sa fie ocupate de cate un reprezentant al celor doua tabere: Vasile Blaga si Emil Boc.

"Daca as fi presedinte al partidului as conduce cu doi din fiecare tabara pe post de prim-vicepresedinte. Totul ar fi echilibrat si nimeni nu ar avea nimic de pierdut cu mine. Realmente nimeni nu ar avea de pierdut si as tine cont de cele mai bune propuneri din fiecare parte. Sunt de acord in mare masura cu ceea ce propune Vasile Blaga, dar si preiau lucruri importante din motiunea lui Emil Boc. As fi un om de echilibru", a precizat Theodor Paleologu.

Totusi, pentru a se asigura ca nu pierde chiar totul, Paleologu si-a depus candidatura si pentru functia de vice-presedinte al partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.