Eurodeputatul Monica Macovei sau presedintele Camerei Deputatilor, Robeta Anastase, ar putea fi candidati pentru functia de prim-vicepresedinte al PDL la Conventia Nationala din 14 mai, potrivit unor surse din partid.

Sursele citate sustin ca pentru un post de prim-vicepresedinte era propusa de catre echipa lui Emil Boc presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, dar aceasta nu a fost acceptata de echipa lui Vasile Blaga.

Surse din PDL citate de gandul.info au aratat ca in cursul zilei de luni, in cadrul unei intalniri intre Emil Boc si Vasile Blaga, s-a stabilit ca pentru functiile de conducere din partid, indiferent de care dintre cei doi va fi ales presedinte, sa fie candidaturi unice pentru fiecare functie de conducere.

Astfel, Vasile Blaga l-a propus pentru prim-vicepresedinte pe Sorin Funzaverde si pentru secretar general pe Cezar Preda, iar Emil Boc i-a propus pe Gheorghe Falca si Gheorghe Flutur pentru prim-vicepresedinte, in timp ce pentru cea de-a treia functie de prim-vicepresedinte nu a fost gasita o persoana agreata de ambele parti, transmite MEDIAFAX.

Surse din PDL au declarat, miercuri, ca pentru aceasta functie de prim-vicepresedinte va fi propusa o femeie, iar Emil Boc a propus candidatura Robertei Anastase, varianta care nu ar fi fost agreata.

O alta propunere din partea echipei lui Emil Boc ar fi Monica Macovei care, initial, ar fi candidat pentru o functie de vicepresedinte, candidatura confirmata indirect de liderul PDL Elena Udrea, care a declarat ca va sustine pentru aceasta pozitie "un coleg din societatea civila", precizand ca ea va candida pentru una din functiile de vicepresedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.