D'ale Parlamentului

- Radu Berceanu, senator PD: "Daca-i dati cuvantul domnului Vasilescu, ma sinucid in fata plenului!".

- Teodor Melescanu, senator PNL: "Suntem in sala totusi, oricat vi s-ar parea de straniu, 69 domni senatori. Va rog frumos sa incercam sa ne concentram. Sigur ca este un lucru complicat, dar sa incercam totusi sa ne concentram foarte mult si sa apasam pe buton in momentul in care va voi supune ordinea de zi spre adoptare (...) Imi cer scuze, nu am reusit sa ne mobilizam, este cineva care ar putea sa mai cheme colegii de-afara? Suntem 72, dar este complicat cu butoanele acestea. Chestorii sa-i aduca cu forta in sala!".

- Petre Daea, senator PSD: "As vrea sa fac o precizare aici, pentru ca se gusta mereu termenii, dar se digera greu ca sunt produse transformate si nu cumva sa se inteleaga ca sunt organe modificate genetic. De aceea zambeste, cu aceeasi frumusete a gandirii, domnul secretar de stat".

- Teodor Melescanu, senator PNL: "O sa va rog sa facem cu schimbul, sa iesiti unii si sa invitati alti colegi sa vina in sala, ca sa reusim sa avem cvorumul necesar (...) O sa rog pe cineva, imi pare rau, cineva care sta mai in spate, in sala, sa invitati colegii de pe culoar".

- Doru Ioan Taracila, senator PSD: "Nu, nu pot sa o scurtez, domnule presedinte, si credeam ca dvs. ne veti cere noua, atunci cand discutam despre un proiect de lege care vizeaza acquis-ul comunitar, pentru ca am sesizat, colegii mei, la plecarea din sala, intrebati de ziaristi, nici nu stiau ce proiect de lege am adoptat".

- Teodor Melescanu, senator PNL: "Dupa cum va luati hainele, vad ca n-are rost sa insist pentru a mai trece proiectele de lege... Stimati colegi, mai puteti avea putina rabdare? Haideti sa mai incercam sa mai facem macar unul, stimati colegi (...) Macar astea doua. Va rog eu frumos, luati loc in sala si haideti sa incercam sa le facem. Pai foarte repede".

- Dan Carlan, senator PD: "Atat ar mai lipsi, sa dam semnalul ca ne doare la basca daca cetatenii romani pleaca in Europa si raman acolo".

- Teodor Melescanu, senator PNL: "Inca o data, va rog, vedeti ca mai este cineva la usa, poate este vreun ratacit in tranzitie si il invitam in sala. Domnul Attila Verestoy, vedeti ca mai sunt si ziaristi pe hol! (...) Cvorum exista si el a fost constatat prin apelul nominal. Daca dvs. gasiti o metoda si imi spuneti foarte concret ce-mi propuneti sa facem, eu sunt gata sa va sprijin in aceasta actiune. Le dam 25 la talpi, ii punem cu catuse... ce doriti dvs.".

- Nicolae Iorga, senator PRM: "Eu l-as ruga pe domnul ministru sa ne spuna si noua, ca nu trebuie sa voteze in locul nostru, cunoastem principiul separatiei puterilor in stat, dar chiar asa sa stea bietul om acolo... ma mir ca nu a si adormit pana acum".

- Paula Ivanescu, senator PD: "Votati, mai, ce faceti? Vorbiti la telefon?".

- Nicolae Iorga, senator PRM: "Traiesc cu senzatia, domnule presedinte de sedinta, ca munciti prea mult, cel putin astazi".

- Marian Sorin Paveliu, deputat PNL: "Toti cei din afara sistemului sanitar se uita la zbaterile noastre perpetue cam tot asa cum ne uitam noi la greva factorilor postali, atunci cand, eventual, se face, cu o doza mare de indiferenta".

- Romica Andreica, deputat PNL: "Am gasit si o explicatie la cum au inteles PSD-istii din Dragoiesti campania electorala. Stau prea mult cu ochii la televizor (si prind doar TVR 1) si-i urmaresc pe sefii lor cum se tin de scaune si au inteles mesajul cam asa: "Caine pana la moarte!"".

- Eugen Nicolicea, deputat PSD: "Dvs., cand adresati o intrebare pe care v-a rugat un alt coleg s-o adresati, trebuie sa puneti intrebarea exact asa cum a fost. In cazul de fata, cineva este intrebat cat este ceasul si dvs. puneti intrebarea daca ploua afara! (...) Pai, nu va suparati, va faceti de ras!".

- Mihai Tudose, deputat PSD: "Domnule presedinte, ori nu sunteti intr-o dispozitie buna, ori sunteti pur si simplu rautacios sau nu intelegeti ce se intampla aici".

- Marcu Tudor, deputat PRM: "Daca doamna a vrut sa vorbeasca si dvs. o opriti, pe doamna cealalta o opriti, atunci chiar ca ne faceti parerea ca sunteti un pic misogin. Si aratati frumos, totusi. Nu stiu de ce sunteti asa!".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.