Regiile autonome si companiile de stat vor fi obligate sa informeze Ministerul Finantelor, lunar sau trimestrial, asupra evolutiei indicatorilor financiari si sa respecte anumite criterii de performanta. In caz contrar, managerii vor fi amendati cu 5.000-10.000 lei sau vor fi destituiti din functie.

Decizia a fost luata in sedinta de vineri a Guvernului, prin ordonanta de urgenta. Premierul Emil Boc a apreciat ca aceasta ordonanta va intari disciplina financiara in cadrul regiilor si companiilor de stat. "Pentru fiecare regie si companie de stat va fi stabilit un plan concret de restructurare si vor fi indicatori de performanta pentru manageri. Trebuie taiat in carne vie", a spus premierul, potrivit Wall-Street.ro.

Acesta a aratat ca nerespectarea indicatorilor de performanta ar putea fi sanctionata chiar si cu demiterea managerilor.

Guvernul a mai decis, prin ordonanta de urgenta, ca restrictia impusa institutiilor publice privind achizitia de masini si mobilier sa fie extinsa si pentru regiile autonome si companiile de stat
.

Citeste mai mult pe acest subiect in Wall-Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.